telefon

Megelőző kezelések

  • Szájápolási szaktanácsadás: Fogkefe, fogselyem, fogkrém, szájvíz kiválasztása, lepedékfestés, helyes fogmosási technikák bemutatása.

  • Barázdazárás: Célja, hogy a szuvasodásra hajlamos fogfelszínek barázdáit egy vékony rétegben felvitt fluorleadó tömőanyaggal bevonva, megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását vagy továbbterjedését. Már 6 éves kortól ajánlott, amikor az első nagyőrlők előtörnek. Természetesen tejfogakon is elvégezhető ez a pár perces fájdalmatlan beavatkozás.

  • Fluorkezelés: A fogzománcot fluorid ionok bevitelével erősítjük az iontoforézis elve alapján működő készülékkel. Ajánlott a fogszuvasodás megelőzésére már 6 éves kortól, ezen kívül felnőtteknek a fognyaki érzékenység megszüntetésére is. A kezelés fájdalommentes és csak néhány percet igényel.

  • Fogkő eltávolítás: Ultrahanggal, mikroszemcsés polírozással, homokfúvóval (air-flow). A fogak egyenetlen felszínén baktériumokat tartalmazó lepedék tapad meg, amelyet 1-2 napon belül alapos fogmosással még el lehet távolítani. Azonban ha elmarad a fogmosás, vagy nem kielégítő, ez a lepedék elmeszesedik és kialakul a fogkő. Emellett nagy szerepe van az örökletes tényezőknek és a dohányzásnak is a fogkő képződésében, ami egy idő után fogínygyulladást, fogínyvérzést, valamint fogágysorvadást okoz. Mindez hosszú távon a fogak meglazulásához és elvesztéséhez vezet.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.